Filip-closeup

Molim te, predstavi se ukratko

Moje ime je Filip Milković, dolazim iz Čačinaca. U Viroviticu sam došao prije godinu i 3 mjeseca.

Koja je tvoja pozicija u Plavoj tvornici?

Moja pozicija je Front-end developer i Project Manager.

Što te privuklo u Plavu tvornicu?

Želja za radom u timskom okruženju, želja za učenjem i napredovanjem te prilika za stvaranjem karijere. Također, privukla me mogućnost fokusiranja svog mog učenja prije dolaska u Plavu tvornicu u nešto korisno što doprinosi svima u firmi.

Koliko ti je trebalo da nađeš Plavu tvornicu?

Na stranici fakulteta sam naišao na oglas za Ljetnu školu programiranja Plave tvornice. To me potaknulo da saznam više o Tvornici i na web stranici sam vidio natječaj za posao Front-end developera pa sam se odmah prijavio. Samu zgradu Tvornice sam našao uz pomoć Iris, tada Account Managerice, koja mi je dan ranije preko telefona dala upute. Također, postoje table koje pomažu  – samo ih treba vidjeti :D

Kako je tekao razvoj tvoje karijere u Tvornici?

Došao sam specifično kao Front-end developer te sam radio na zadacima koji su bili u opsegu mog posla, no također sam dobio puno mjesta i slobode za rast. Imao sam mogućnost samostalno uzimati si poslove administracije sustava, nešto back-end zadataka i slično. Što sam više širio svoj vidokrug – imao sam prilike dobiti više odgovornosti. Vrlo brzo došao sam do pozicije Lead Front-end developera u timu i sada već do pozicije Project Managera.

Što ti je zanimljivo u tvom poslu?

Uvijek je neki novi izazov, doslovno. Jedan dan radimo nešto super jednostavno, drugi dan radimo nešto super komplicirano, s naglaskom na MI. Jedna osoba može s vremenom riješiti neki problem, no ono što mi je upravo najzanimljivije je timski rad i zajedničko rješavanje problema koje zajedno ide puno brže i jednostavnije – tri glave su pametnije od jedne.

Što te na poslu najviše veseli?

Izazovi, koje sam već spomenuo. Imam veliku želju uspjeti i izazovi doslovno hrane tu moju želju. U situaciji sam gdje imam priliku dokazati se, sebi i drugima, te postići i stvoriti nešto.

Koje izazove imaš?

Izdvojio bih par glavnih, a to su obaviti sve zadatke u planirano vrijeme te biti u toku s novim tehnologijama što je jako bitno za uspjeh pojedinca i organizacije.

Milković-stretch

Što misliš da ti pomaže da budeš uspješan u svom poslu?

Sam pogled na izazove. Stav da izazovi nisu prepreke, nego nešto što ti pomaže da pratiš koliko si bolji danas nego jučer. Osim toga, pomaže mi što sam se dugo godina bavio raznim stvarima koje imaju veze s računalima, ne nužno s programiranjem.

Imaš li preporuku za developere koji bi htjeli tvojim stopama?

Treba prepoznati što te najviše ispunjava. Prepoznati što stvarno želiš raditi i fokusirati se na to. Početak može biti težak, no važno je u samom početku prijeći prve prepreke do cilja i nakon toga sve ide lakše.

Kako dođeš od stana do posla?

Plavom pticom (biciklom) :D 

Koja je prva stvar, koju napraviš kada dođeš na posao?

Skuham kavu.

Koji ti je omiljeni developerski vic?

What’s the most used language in programming? Profanity.

Kad ideš na gablec, koje ti je omiljeno jelo?

Najviše volim Škampe i umak od rotkvica… no kako to ne jedemo često i kebab je sasvim u redu :D 

Što prvo napraviš kad stigneš kući s posla?

Malo odmorim, malo čitam što ima novoga na web portalima koji se bave programiranjem i strukom.

Družiš li se s kime s posla i u slobodno vrijeme?

Naravno, družim se s gotovo svima. Volim zajednička druženja gdje su apsolutni svi pozvani iz firme i svatko se može pridružiti, a i ne mora :P

Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Volim slušati glazbu i programirati. Učiti nove jezike.

Tvoje omiljeno mjesto u Virovitici?

Rekao bih da je to sama Virovitica, posebice centar gdje možeš prošetati, opustiti se i podružiti s ljudima. U Virovitici imam sve što trebam i teško mi je istaknuti samo jednu stvar. 

Filip-thumbs-up

Želite li se pridružiti Filipu i Front-end timu – pogledajte naš oglas za Front-end developera  i prijavite se!