Goran front

Molim te, predstavi se ukratko

Ja sam Goran Jorgić, dolazim iz Voćina i imam 28 godina.  Završio sam diplomski studij elektrotehnike, smjer komunikacije i informatika na Sveučilištu u Osijeku 2011. godine.  Programiranje me je zanimalo  još od srednje škole. Naravno, krenulo je s pascalom i q-Basicom pa zatim c++ i C# za vrijeme fakulteta. Nakon završetka fakulteta više sam se fokusirao na web programiranje jer se to činilo sveprisutnim, a  uvidio sam i mogućnost samozapošljavanja kroz jedan samostalni projekt, koji je bio jedan od glavnih razloga zašto sam dobio posao u Plavoj tvornici.

Koja je tvoja pozicija u Plavoj tvornici?

Backend Developer i Project Manager.

Što te privuklo u Plavu tvornicu?

Što me privuklo; Evo ode mi pola sata na ovo pitanje; Koga da lažem? Firma je bila u potpunosti nepoznata. Lokacija je bila dvoipolsoban stan koji čak ni cijeli nije bio od firme, nego samo kuhinja. U njoj se smjestilo 5 mladih ljudi. Svi su se furali na neku opuštenost u kojoj je prednjačio glavni developer sa svojim ogromnim papučama u obliku psa i pričom kako on studira na ETF-u, ali nikako ne može položiti  baze podataka. Vlasnici firme su također bili opušteni, čak i previše ako se uzme u obzir da su napustili siguran posao zbog svega „ovoga“. Mislim da su besplatna kava i cedevita bile presudne :D

U posljednje dvije godina dosta stvari se promijenilo. Plava tvornica je danas dobro poznata firma koja zapošljava 18 ljudi. Razvija se u dva smjera, a to je web development i mobile development. U svom portfoliju ima respektabilne projekte i klijente širom svijeta. Velik broj klijenata želi nastaviti suradnju s Plavom tvornicom i nakon što se inicijalni projekti završe, a to je odličan pokazatelj da smo svi skupa u ove 3 godine, koliko firma posluje, napravili odličan posao.

Koliko ti je trebalo da nađeš Plavu tvornicu?

Onoliko koliko treba da se natipka adresa u google.

Kako je tekao razvoj tvoje karijere u Plavoj tvornici?

Primljen sam kao Backend developer. Kristijan koji je bio i frontend i backend developer usmjeravao me nepuna 3 mjeseca. On je bio zadužen za procjene i raspisivanje projekta. Nakon njegovog napuštanja firme postao sam na kratko jedini backend developer u firmi. Po prvi put sam se našao u situaciji da sudjelujem u procesu odlučivanja za zapošljavanje. Kao jedini iskusni backend developer u to vrijeme u firmi,  preuzeo sam procjene, planiranje i raspisivanje za nadolazeće projekte. To je jako izazovan posao jer traži od osobe da zna kako će što realizirati puno prije nego su definirani zahtjevi ili napravljen dizajn. Dosta sam proučavao CMS-ove kao što su Wordpres, Prestashop i Opencart kako bi pronašao  što više različitih pristupa i tako bio kreativniji u pronalaženju rješenja.

Eto, ja sam došao  baš u nekom turbulentnom razdoblju za firmu, a s obzirom na to da sam imao dosta predznanja moj rast kao programera bio je vrlo brz jer je bilo jako puno posla, a jako malo vremena. Trenutno radim kao vodeći programer na jednom velikom projektu kojeg sam još prije dvije i pol godine procijenio na 2 mjeseca posla. Bez obzira na to, šef me i dalje traži procjene trajanja razvoja web aplikacija. :D Osim toga, kao Project Manager, radim i na planiranju i raspisivanju projekata te kao mentor novim web developerima.

Što ti je zanimljivo u tvom poslu?

Zanimljivo mi je to što ovaj posao traži kreativan pristup, nije monoton.

Što te na poslu najviše veseli?

Kad doskočim nekom problemu.

Koje izazove imaš?

Izazovi su procjena trajanja projekta, raspisivanje projekta u zadatke , definiranje arhitekture aplikacije, briga o tome da definirana  arhitektura „drži vodu“ od početka do kraja kako bi frontend i backend mogli nesmetano raditi.

Goran stretch

Što misliš da ti pomaže da budeš uspješan u svome radu?

To je upornost i umjerena količina kritičnosti koja me tjera da nađem neko bolje rješenje.

Imaš li preporuku za developere koji bi htjeli tvojim stopama?

Prijavite se!

Kako dođeš od stana do posla?

Biciklom.

Koja je prva stvar koju napraviš kad dođeš na posao?

Upalim računalo.

Koji ti je omiljeni developerski vic?
vic

Kad ideš na gablec, koje ti je omiljeno jelo?

Ručam kad i svi ostali, dakle u pola 11. A što se tiče omiljenog jela, to kod mene ne postoji. Mislim da to ovisi o trenutku.

Što prvo napraviš kad stigneš kući s posla?

Ispružim se na krevet.

Družiš li se s kim s posla i u slobodno vrijeme?

Ne.

Što voliš raditi u slobodno vrijeme

Volim šetati, voziti bicikl te gledati filmove i serije, dakle nastojim ne razmišljati o serverima, PHP-u, a pogotovo ne o bug-ovima.

Tvoje omiljeno mjesto u Virovitici

Nemam neko mjesto na kom se posebno zadržavam da bih ga sad izdvojio.

 Goran-profil

Želite li se pridružiti Goranu i našem timu – pogledajte oglase za Mobile i Front-end developera i prijavite se!